Plein 13 1a
1520 AP Wormerveer
Tel: 075-6146681
Neem contact op

 • Verzekeringen Zaanstad

  Verzekeringen

  Altijd een persoonlijk advies.

 • Hypotheek Zaanstad

  Hypotheken

  Een financiering die jarenlang voor plezier zorgt.

 • Lening Zaanstad

  Financieringen

  Duidelijk overzicht van de voor- en de nadelen.

 • Lijfrente Zaanstad

  Lijfrente

  Zorg dat u kunt genieten van uw oude dag!

 • Overig Zaanstad

  Overig

  Zorg dat u kunt genieten van uw oude dag!

Lijfrente advies in Zaanstad

Lijfrente adviseur Zaanstad

Wat kan een reden zijn om een lijfrenteadvies te vragen. In veel arbeidsvoorwaarden is toch al een lijfrente opgenomen.

Inderdaad is er vaak veel geregeld in arbeidsvoorwaarden. Toch is het belangrijk om uw lijfrente goed in de gaten te houden. De veranderingen zijn steeds diverser wat betreft regelgeving van de overheid. Samen met een onzekere financiële markt is dit van invloed op uw lijfrente.

Maar als u zelfstandig ondernemer of directeur bent is een lijfrente vaak niet geregeld. U zult hiervoor zelf iets moeten regelen. Uw bedrijf is vaak uw lijfrente. Maar wat als de markt net is ingezakt als u met pensioen wilt gaan? Daarom is het verstandig nu alvast te starten met uw lijfrenteplan.

Een goede lijfrente is een goed leven

Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven leiden als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen aanwezig moet zijn. Een lijfrente, als aanvulling op de AOW, is daarvoor de meest logische oplossing. Maar door diverse oorzaken kan het lijfrente alsnog lager uitvallen dan verwacht.

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat werknemers bij dezelfde werkgever bleven. Het grootste gedeelte van de lijfrentereglementen zijn hier nog steeds op gebaseerd.

Tegenwoordig stappen we vaker over naar een andere werkgever en stoppen soms met werken vanwege reizen of kinderen bijvoorbeeld. Allemaal aanleidingen die een lijfrentegat kunnen opleveren. Ook zonder lijfrentegat kan het lijfrente lager uitvallen aangezien steeds meer werkgevers overstappen van eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit houdt in dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor uw lijfrente maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend.

Uw lijfrente is dus continue een zaak van aandacht. Wanneer u van werk verandert bent u op de hoogte en weet u dat dit consequenties kan hebben voor uw lijfrente. Van andere wijzigingen bent u misschien minder goed op de hoogte. CJK Advies kijkt hoe uw lijfrente er voor staat en indien gewenst kunnen wij ook aanbevelingen geven of de nodige aanpassingen voor u in orde maken.